Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

Στην Τεχνόπολη από τις 7 Φεβρουαρίου η πρωτότυπη έκθεση «Bodies»


Στάση στην Αθήνα, και συγκεκριμένα στην Τεχνόπολη, κάνει στις 7 Φεβρουαρίου η πρωτότυπη, και για πολλούς μακάβρια, έκθεση Bodies. Πρόκειται για την παρουσίαση αληθινών ανθρώπινων σωμάτων και μεμονωμένων οργάνων, από τα εργαστήρια του ιατρικού πανεπιστημίου Dalian Ρlastination της Κίνας.

Η έκθεση, που θα διαρκέσει μέχρι τις αρχές Μαΐου και τελεί υπό την αιγίδα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, περιλαμβάνει 217 εκθέματα: 17 ολόκληρα σώματα και 200 όργανα.

Οστά και ζωτικά όργανα, αγγεία, μύες και νεύρα εν ώρα δράσης (π.χ. πετώντας έναν δίσκο ή κλωτσώντας μια μπάλα) αλλά και οι φθορές που υφίσταται το σώμα από το υπερβολικό φαγητό, την έλλειψη άσκησης ή το κάπνισμα (ένας μαύρος από τη νικοτίνη πνεύμονας εκτίθεται δίπλα σε έναν καθαρό) θα περιμένουν όσους έχουν την περιέργεια να δουν πώς λειτουργεί το ανθρώπινο σώμα.

Tα ανθρώπινα σώματα ανήκουν σε ανθρώπους που είτε ήταν δωρητές σώματος, είτε η σορός των οποίων δεν ζητήθηκε από τους οικείους τους, έχουν πεθάνει από φυσικά αίτια, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις είναι προφανή και τα ιατρικά προβλήματα που αντιμετώπιζαν.

Μέχρι σήμερα η έκθεση έχει προσελκύσει πάνω από 11 εκατ. επισκέπτες από το Λας Βέγκας ώς το Σάο Πάολο και από τη Βαρκελώνη ώς την Πράγα.




1 σχόλιο: